Irországi Magyar Kulturális és Szabadidő, Sport Klub - Cork
Irországi Magyar Kulturális és Szabadidő, Sport Klub - Cork
Programok, események
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képtár
Képtár : CORKI HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLA ÉS OVODAKéptárak: Súgó

 

„Csak az anyanyelvemen lehetek igazán én.” – Kosztolányi Dezső

 

Kedves Szülők és Gyermekek!

 

Tárt ajtókkal várja a  corki Magyar Iskola és Óvoda az összes magyar származású vagy magyarság iránt érdeklődő szülőt és gyereket.

Az iskola célja: magyarságunk, kultúránk és nyelvünk megismertetése és megszerettetése gyermekeinkkel.

 

Az alsó tagozatos diákok elsősorban a betűvetéssel és az olvasással ismerkednek. A felső tagozatban földrajzot, történelmet, magyar nyelvet és irodalmat tanítunk.

. A jelentkezők behatárolt életkora az óvodáskortól a középiskolásig.

Az iskola szorosan együtt működik a magyar szervezettel. A tanulók bekapcsolódnak a tanárok felkészítésével  az ünnepi megemlékezésekbe.

Nagyon fontos hogy a magyar gyerekek otthon mindig magyarul beszéljenek egymás közt és a magyarul beszélő szülőkkel és egyéb rokonokkal. Az is fontos, hogy otthon a gyerekek sok családi történet halljanak. Ha a gyerekek tudják, hogy hol születtek, tanultak, dolgoztak, éltek a szüleik és magyarországi rokonaik, akkor egy külön élvezet lesz nekik tanulni ezekről a helyekről a hétvégi magyar iskolában.

 

 Itt a remek lehetőség, amit igazán érdemes kihasználni, hogy felzárkóztassuk gyermekeinket, de nem a könyv felett görnyedve, hanem játékosan, csoportosan...

és mindenekfelett magyarul, mert ez az anyanyelvünk ...és tanulni igenis öröm, mert a tudás kincs és ezt a kincset soha, senki nem veheti el tőlünk!

Diákjaink a karácsonyi és az évzáró műsorokon mutatják be tudásukat.

 Bízunk benne, hogy így együtt a tanárok, a szülők,  és a diákok, egy eredményes iskolaévet fogunk építeni.

 

Kérjük, ha ismertek olyan családot, akit érdekelhet az iskola, továbbítsátok levelünket számukra.

 

Kérjük továbbá, hogy a zökkenőmentes szervezés érdekében figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót, és az abban foglaltaknak eleget téve segítsétek a munkánkat.

 

Köszönjük.


Tanári kar

 Jelentkezéseteket  és hozzászólásokat várjuk a corkimagyarsuli@gmail.com                                                                                                                     

 

 

 

 

Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!

 
Számláló
Indulás: 2008-05-15
 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.