Irországi Magyar Kulturális és Szabadidő, Sport Klub - Cork
Irországi Magyar Kulturális és Szabadidő, Sport Klub - Cork
Programok, események
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Képtár
KéptárKéptárak: Súgó
Fotok

    e-mail : hungarianco@ freemail.hu  

           Tel:  00-353-876159737

        iwiw  :  ELSŐ CORKI MAGYAR

                     KULTURÁLIS ÉS

                    SZABADIDŐSPORT KLUB


                                                           

     www. youtube.com HungarianClubCork  

 

 

 

                    http://picasaweb.google.com/irmag.hu               

 

 

  

 

 

CORKI HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLA ÉS OVODA

 

„Csak az anyanyelvemen lehetek igazán én.” – Kosztolányi Dezső

 

Kedves Szülők és Gyermekek!

 

Tárt ajtókkal várja a  corki Magyar Iskola és Óvoda az összes magyar származású vagy magyarság iránt érdeklődő szülőt és gyereket.

Az iskola célja: magyarságunk, kultúránk és nyelvünk megismertetése és megszerettetése gyermekeinkkel.

 

Az alsó tagozatos diákok elsősorban a betűvetéssel és az olvasással ismerkednek. A felső tagozatban földrajzot, történelmet, magyar nyelvet és irodalmat tanítunk.

. A jelentkezők behatárolt életkora az óvodáskortól a középiskolásig.

Az iskola szorosan együtt működik a magyar szervezettel. A tanulók bekapcsolódnak a tanárok felkészítésével  az ünnepi megemlékezésekbe.

Nagyon fontos hogy a magyar gyerekek otthon mindig magyarul beszéljenek egymás közt és a magyarul beszélő szülőkkel és egyéb rokonokkal. Az is fontos, hogy otthon a gyerekek sok családi történet halljanak. Ha a gyerekek tudják, hogy hol születtek, tanultak, dolgoztak, éltek a szüleik és magyarországi rokonaik, akkor egy külön élvezet lesz nekik tanulni ezekről a helyekről a hétvégi magyar iskolában.

 

 Itt a remek lehetőség, amit igazán érdemes kihasználni, hogy felzárkóztassuk gyermekeinket, de nem a könyv felett görnyedve, hanem játékosan, csoportosan...

és mindenekfelett magyarul, mert ez az anyanyelvünk ...és tanulni igenis öröm, mert a tudás kincs és ezt a kincset soha, senki nem veheti el tőlünk!

Diákjaink a karácsonyi és az évzáró műsorokon mutatják be tudásukat.

 Bízunk benne, hogy így együtt a tanárok, a szülők,  és a diákok, egy eredményes iskolaévet fogunk építeni.

 

Kérjük, ha ismertek olyan családot, akit érdekelhet az iskola, továbbítsátok levelünket számukra.

 

Kérjük továbbá, hogy a zökkenőmentes szervezés érdekében figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót, és az abban foglaltaknak eleget téve segítsétek a munkánkat.

 

Köszönjük.


Tanári kar

 Jelentkezéseteket  és hozzászólásokat várjuk a corkimagyarsuli@gmail.com                                                                                                                     

 

 

 

 

 
Számláló
Indulás: 2008-05-15
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?